Pred vama se nalazi digitalno (internetsko) izdanje Školskog lista Duga Osnovne škole Sračinec (iz Hrvatske). Odlučili smo se za objavljivanje materijala u ovakvom digitalnom obliku radije nego u klasičnom tiskanom izdanju jer:
– ovako možemo izdati više materijala (nismo ograničeni “brojem stranica tiskanog izdanja”),
– možemo izdavati razne multimedijalne priloge, a ne samo slikovno/tekstualne kao u tiskanoj publikaciji,
– ovakav časopis je dostupan svima (po cijelome svijetu) i u bilo kojem trenutku i uvijek je ažuran (up-to-date),
– naši prilozi ne padaju u zaborav jer su “uvijek tu” pred vama, uvijek se mogu iznova pročitati kolikogod oni bili “stari”,
– digitalno izdanje je modernije i preglednije, jednostavnije za pretraživanje
– na ovaj suvremeni način možemo i komunicirati s čitateljima (i čitatelji međusobno) koji mogu ostavljati svoje komentare,
– možemo pratiti koji materijali su zanimljivi(ji) našim čitateljima i u kom smjeru bi naša kreativnost trebala ići,
– i, ne manje važno, ovo izdanje školskog lista je besplatno i EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIJE (za razliku od tiskanog izdanja)!

Smisao ovog časopisa je pokazati i sebi i drugima kako postoje potencijali u našim mladim generacijama i kako s pozitivnim stavovima možemo svijet učiniti ljepšim.

Ili kako je to lijepo kroz pjesmu napisala naša učenica Laura Hublin (2.b), i za ovu našu Dugu želimo da bude baš kao “prava” duga:

Duga je sjajna,
duga je bajna.
Ona je duga,
a ima i pruga.
Uljepšava svijet,
a voli i let.
Kad vidiš dugu,
zaboravi na tugu!

 

Otvorenost suradnji sa svim učenicima i učiteljima je naš potencijal: svi učenici mogu doći do izražaja, baš onako kako nas je već tome naučilo suvremeno informatičko doba.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na dosadašnjoj suradnji. Želimo vam puno kreativnih trenutaka te se nadamo i daljnjoj dobroj suradnji i veselimo se svakom vašem plemenitom uspjehu.

Uredništvo Školskog lista Duga