Pred vama se nalazi digitalno (internetsko) izdanje Školskog lista Duga Osnovne škole Sračinec (iz Hrvatske). Odlučili smo se za objavljivanje materijala u ovakvom digitalnom obliku radije nego u klasičnom tiskanom izdanju jer:
– ovako možemo izdati više materijala (nismo ograničeni “brojem stranica tiskanog izdanja”),
– možemo izdavati razne multimedijalne priloge, a ne samo slikovno/tekstualne kao u tiskanoj publikaciji,
– ovakav časopis je dostupan svima (po cijelome svijetu) i u bilo kojem trenutku i uvijek je ažuran (up-to-date),
– naši prilozi ne padaju u zaborav jer su “uvijek tu” pred vama, uvijek se mogu iznova pročitati kolikogod oni bili “stari”,
– digitalno izdanje je modernije i preglednije, jednostavnije za pretraživanje
– na ovaj suvremeni način možemo i komunicirati s čitateljima (i čitatelji međusobno) koji mogu ostavljati svoje komentare,
– možemo pratiti koji materijali su zanimljivi(ji) našim čitateljima i u kom smjeru bi naša kreativnost trebala ići,
– i, ne manje važno, ovo izdanje školskog lista je besplatno i EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIJE (za razliku od tiskanog izdanja)!

Smisao ovog časopisa je pokazati i sebi i drugima kako postoje potencijali u našim mladim generacijama i kako s pozitivnim stavovima možemo svijet učiniti ljepšim.

Ili kako je to lijepo kroz pjesmu napisala naša učenica Laura Hublin (2.b), i za ovu našu Dugu želimo da bude baš kao “prava” duga:

Duga je sjajna,
duga je bajna.
Ona je duga,
a ima i pruga.
Uljepšava svijet,
a voli i let.
Kad vidiš dugu,
zaboravi na tugu!

 

Otvorenost suradnji sa svim učenicima i učiteljima je naš potencijal: svi učenici mogu doći do izražaja, baš onako kako nas je već tome naučilo suvremeno informatičko doba.

Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na dosadašnjoj suradnji. Želimo vam puno kreativnih trenutaka te se nadamo i daljnjoj dobroj suradnji i veselimo se svakom vašem plemenitom uspjehu.

Uredništvo Školskog lista Duga

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support