Školski uspjesi

U fizici me najviše zanima električna struja

Državno natjecanje iz fizike

Tomislav Kereži, učenik 8. c razreda, sudjelovao je od 25. do 28. travnja na Državnom natjecanju iz fizike u Šibeniku, točnije u OŠ Brodarica. Učitelj Miroslav Žemlić bio je mentor Tomislavu, ali i učenici iz OŠ Petrijanec Patriciji Kranjčić. Njih dvoje postigli su odlične rezultate na županijskom natjecanju jer su zauzeli 1. odnosno 2. mjesto. Na ovoj najvišoj razini Tomislav je bio 11. od ukupno 48 natjecatelja i osvojio 62 boda što čini 72% rješenosti testa, čime može biti zadovoljan. Zadaci su bili vrlo zahtjevni u pismenom i praktičnom dijelu, a Tomislav kaže da najviše voli gradivo o električnoj struji. Osim fizike, omiljeni predmeti su mu matematika i informatika te će se najvjerojatnije upisati u Elektrostrojarsku školu.

S natjecanja iz Šibenika Tomislav se vratio pun dojmova. Učenici tamo ne pokazuju samo svoje znanje nego se druže i bolje upoznaju. „Smještaj u hotelu bio je super, imali smo dosta slobodnog vremena, poveli su nas u razgledavanje Šibenika, a zadnji dan je naša ekipa iz Varaždinske županije imala tulum u sobi,” istaknuo je Tomislav.

Ella Rodić

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support