Portreti

Uspješna reprezentativka

Koliko naših učenika svoje slobodno vrijeme svaki dan, baš svaki dan, provodi trenirajući neki sport? Upravo tako izgleda tjedni raspored Tene Kovaček, učenice 6. c razreda. Kad je sa šest godina počela igrati stolni tenis u STK Varaždin, nije ni sanjala da bi kroz koju godinu taj sport mogao postati tako važan u njezinom životu. Tena ima strašno puno obaveza vezanih uz tenis jer ga trenira 5 – 6 puta tjedno po dva ili tri sata, a tu su i brojna natjecanja, no ona je i dalje odlična učenica i dobra prijateljica koja je uvijek spremna pomoći.

Svojom upornošću postigla je izvanredne rezultate pa sada zauzima 4. mjesto u ženskoj reprezentaciji za kadetkinje, a ako je potrebno, natječe se i u kategoriji starijih kadetkinja. Prošle godine nastupila je na nekoliko natjecanja pa je tako u Mađarskoj zauzela 8. mjesto, u Opatiji 9. mjesto, a u Varaždinu je imala okršaj sa stolnotenisačicom Adrianom Diaz iz Portorika koja je četvrta u svijetu u kategoriji kadetkinja. Iako je u tom susretu izgubila, za Tenu je, kako i sama kaže, bio pravi užitak igrati s tako dobrom sportašicom.

U Hrvatskoj postoje dva važna turnira u stolnom tenisu. Prvi je Masters državno prvenstvo u Puli gdje se natječu samo prvih 16 u državnoj reprezentaciji. Najveći turnir stolnog tenisa je Zagi ping koji se održava potkraj mjeseca svibnja u Zagrebu. Tena kaže da se sljedeće godine priprema za odlazak u Portugal ako zadrži svoje 4. mjesto na ljestvici najboljih. Od srca joj želimo da se to i ostvari.

Ella Rodić

Moglo bi vam se svidjeti...