Portreti

Uspješna reprezentativka

Koliko naših učenika svoje slobodno vrijeme svaki dan, baš svaki dan, provodi trenirajući neki sport? Upravo tako izgleda tjedni raspored Tene Kovaček, učenice 6. c razreda. Kad je sa šest godina počela igrati stolni tenis u STK Varaždin, nije ni sanjala da bi kroz koju godinu taj sport mogao postati tako važan u njezinom životu. Tena ima strašno puno obaveza vezanih uz tenis jer ga trenira 5 – 6 puta tjedno po dva ili tri sata, a tu su i brojna natjecanja, no ona je i dalje odlična učenica i dobra prijateljica koja je uvijek spremna pomoći.

Svojom upornošću postigla je izvanredne rezultate pa sada zauzima 4. mjesto u ženskoj reprezentaciji za kadetkinje, a ako je potrebno, natječe se i u kategoriji starijih kadetkinja. Prošle godine nastupila je na nekoliko natjecanja pa je tako u Mađarskoj zauzela 8. mjesto, u Opatiji 9. mjesto, a u Varaždinu je imala okršaj sa stolnotenisačicom Adrianom Diaz iz Portorika koja je četvrta u svijetu u kategoriji kadetkinja. Iako je u tom susretu izgubila, za Tenu je, kako i sama kaže, bio pravi užitak igrati s tako dobrom sportašicom.

U Hrvatskoj postoje dva važna turnira u stolnom tenisu. Prvi je Masters državno prvenstvo u Puli gdje se natječu samo prvih 16 u državnoj reprezentaciji. Najveći turnir stolnog tenisa je Zagi ping koji se održava potkraj mjeseca svibnja u Zagrebu. Tena kaže da se sljedeće godine priprema za odlazak u Portugal ako zadrži svoje 4. mjesto na ljestvici najboljih. Od srca joj želimo da se to i ostvari.

Ella Rodić

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support