Dolaskom u 5. razred dobili smo i puno novih učitelja i učiteljica. Jedan od nama najzabavnijih i najsmješnijih je Milorad Kućar, učitelj hrvatskoga jezika. Smislili smo nekoliko pitanja na koje je učitelj Kućar odgovorio zanimljivim odgovorima. Saznali smo koja mu je najdraža knjiga, kojim sportom se bavio u mladosti, što radi u slobodno vrijeme i još puno toga.

Kakve knjige čitate?

„Znanstvenu fantastiku i pjesme nekada, a danas romane u kojima se miješaju zbilja i fikcija, tj. gdje stvarnost izgleda nemoguće. ”

Koja Vam je omiljena knjiga?

Milorad 1
Milorad Kućar, učitelj hrvatskoga jezika

„Uh, moram ih reći više: „Snijeg”, O. Pamuk; „Snjegović”, J. Nesbo; od hrvatskih pisaca neka djela Zorana Ferića i Miljenka Jergovića, pjesme Borisa Marune, Matoševi soneti … lista zapravo nema kraja, što mi je neobično drago. Volim čitati „za svoju dušu”, što i vama preporučujem. Čitanje je kao gledanje filma – samo na drukčiji način. A koja knjiga je „prava”, s vremenom ćete otkriti i sami. ”

Koja Vam je omiljena učiteljica na školi?

„Nisam više đak, pa na to pitanje ne mogu odgovoriti. ”

Volite li gledati TV?

„Volim, ali ne znam zašto …”

Koja Vam je omiljena hrana?

„Bez mesa teško mogu biti sit, pa ću spomenuti ono meni najfinije: vrhnje, kolači, voće …”

Koje Vam je omiljeno piće?

„Kava i cola, ali i sve što gasi žeđ …”

Koji Vam je najdraži sport?

„Nogomet uvijek, a nekada je to bio i tenis.”

Jeste li u mladosti trenirali neki sport?

„Trenirao sam nogomet, amaterski i mladenački. Bila su to lijepa vremena – kao klinac upoznao sam cijelu okolicu Varaždina, pa i šire. Tada sam nosio naočale pa, ako sam bio kod svog gola, protivnički gol na suprotnoj strani bio mi je sav u nekakvoj magli… Zato sam igrao samo kao napadač ☺”

Volite li pjevati?

„Budimo realni – talenta za to nemam, ali zato volim čuti dobru pjesmu i dobar glas. Ponekad volim zapjevati – za razliku od onih koji to moraju slušati ☺”

Nino Kerežija, 6. a

Mentor: Martina Marčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support