Ja sam Lana Rožđak, učenica 5. a razreda, i volim šah.

Ove godine upisala sam se u Šahovsku grupu, sa kojom sam već bila na nekoliko turnira. Tu grupu vodi učitelj Miroslav Kelemenić, koji nas dobro priprema za natjecanja, pa postižemo dobre rezultate.

Dana 29. 12. 2017. učitelj nas je odveo na Međunarodni turnir u šahu u Zagreb.

Tamo smo išli Dorian Kovačić i Jan Friščić iz sedmog razreda, Bruno Uskoković iz četvrtog, Marin Hečimović iz trećeg razreda i ja.

Ogledali smo se u šahu s djecom našeg uzrasta iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Danske i Bosne i Hercegovine. Natjecali smo se u pet kola, i svi smo osvojili bodove. Bilo je jako zanimljivo i napeto.

Poslije natjecanja učitelj nas je odveo tramvajem do Trga bana Jelačića gdje smo razgledali zagrebački Advent, a posjetili smo i obližnji Mcdonalds u kojem smo hmmm … uživali. .

Nakon toga vratili smo se u hotel Westin u kojem se održavao turnir.

Pred garderobom iznenadila su nas poznata lica, koja isto vole šah. Bio je tu trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, veslač Damir Martin, Vladimir Šeks i drugi. Sa Ćirom smo se i slikali.

Slijedila je simultanka u šahu s poznatim svjetskim prvakom u šahu Garyjem Kasparovom. Pred televizijskim kamerama velemajstor je nakraju pobijedio sve protivnike, a bilo ih je čak 21. Sve smo to promatrali iz prvih redova.

Na kraju, umorni ali jako sretni, vratili smo se u Sračinec…

Lana Rožđak, 5. a

Mentor: Miroslav Kelemenić, učitelj

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support