Literarni radovi

Tenisice učenika 3.b razreda pričaju…

Kratke priče koje pričaju tenisice učenika 3.b razreda.
Uvod u film “Djeca raja”

 

Jedan dan u životu mojih tenisica

 

Mi smo Emine tenisice. Bijele smo i čiste. Kada se ona sprema za školu mi se skrivamo u bijeloj kutiji jer ne želimo da nas opet uprlja. Kada nas ipak obuče spremamo se za avanturu i krećemo u auto. Mrzimo onaj glupi ormarić u kojemu je mračno. Budući da nas vodi u shopping sve joj oprostimo.

 

Mi smo tenisice Laure Plantak. Volimo da nas nosi i volimo ići s njom u shopping. Ne volimo kad ide bez nas jer bi mogla kupiti neke druge i ne volimo da nas ne nosi. Laurina mama nas obožava jer nas je ona kupila.

 

Mi smo Dinijeve tenisice. Mi smo Gazelle i Dino nas svuda vodi. Mi tako mislimo iako nas zapravo vodi Dinijev tata, a ne Dino. Najsretnije smo kad nas vodi u školu, a tužne kad slučajno nama zagazi u blato. Sada je kupio nove tenisice ali ih ne nosi jer smo mi ljepše.

 

Ja sam Leina tenisica. Imam sestru tenisicu i iste smo. Jako volimo Leu. Lea ja dobila čizmice i sad nosi njih, a ne nas. Jedva čekamo da završi zima da nas nazad obuje. Jako nam nedostaju Leine nožice. Ona želi nositi i druge tenisice pa se ljutimo, no, nema veze, svejedno ćemo je uvijek voljeti.

 

Mi smo Sarine tenisice. Želimo da nas obuje u grad da nas vide druge cipele. Mi smo visoke starke sa šljokicama i svi nam se dive. Ovih dana nas ne nosi jer smo joj velike. Nadamo se da će nas što prije obuti.

 

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support