Literarni radovi

Što ću postati kad odrastem

Kad narastem voljela bih biti vozačica autobusa.

Taj posao radi i moj tata. Prvi put sam se vozila u autobusu kad smo putovali u Sarajevo. Na tom putovanju mi je bilo prekrasno i upoznala sam nove ljude. Tada sam shvatila da bi bilo zanimljivo postati vozačica autobusa. Puno bih putovala i stalno upoznavala nove ljude. Tata mi je objasnio da novi autobusi imaju tempomat koji ti pomaže u vožnji i to mi je jako fora. Pritisneš jedan gumb i autobus vozi u istoj brzini i kad ne držiš nogu na gasu. Moj autobus uvijek bi bio čist i uredan kako bi mojim putnicima bilo ugodno u vožnji. U tom poslu mi se ne sviđa što malo vremena provodiš s obitelji i prijateljima.

Ako jednog dana postanem vozačica autobusa moja obitelj će često putovati sa mnom da mi ne nedostaju.

Zara Huzjak, 3. b

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

 

* * *

 

Kad odrastem želim biti knjižničarka.

Ja želim biti knjižničarka jer jako volim čitati, a da bih to postala moram ići na fakultet gdje ću učiti o jezicima i književnosti. Na fakultetu želim imati predmet Knjižničarstvo. Ja znam da kao knjižničarka moram čitati puno: knjiga, slikovnica, dječjih romana i još puni toga. Želim biti kao naša knjižničarka u školi jer je dobra i voli knjige. Ne želim u budućnosti kad ću postati knjižničarka djeca budu lijena i ne žele čitati knjige. Moja omiljena slikovnica je „Jezivi oglasi“ jer je zanimljiva i ima jako puno rima pa smiješno zvuči. Zato želim da je i drugi posuđuju da se mogu sa mnom smijati. Volim pisati lektire. Uz pomoć knjiga razvijam svoje znanje pa znam i neke neobične riječi.

Nadam se da ću u budućnosti postati dobra knjižničarka.

EmaPlantak, 3. b

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support