Stella otkriva sve tajne kazališta

USPJESI IZVAN ŠKOLE: Stella Novak članica Kazališnog studija u HNK Varaždin

Stella Novak učenica je 5. c razreda i jako voli glumu. Zbog toga se na početku četvrtog razreda upisala u Kazališni studio HNK Varaždin gdje zajedno s još petnaestak svojih vršnjaka uči glumiti.

StelllaNovak1U grupi su uglavnom djevojčice, ali i nekoliko dječaka. Čim se uključila, dobila je ulogu caričine mudrice u predstavi Caričino novo ruho koju su izveli u kazalištu pred mnogobrojnom publikom. Kazališni komad režirala je Ana Krčar.

Sada glumi u novoj predstavi koja se zove Gradonačelnica, a ona govori o događajima iza scene prije nego glumci počinju glumiti. Stella je otkrila sve tajne kazališta koje publika ne vidi kada dođe na predstavu, sve ono što prethodi prije nego se glumci popnu na kazališne daske. Upoznala je i saznala tko je sve zaslužan kako bi se predstava ostvarila. Scenarist, režiser, kostimograf, scenograf rekviziter i mnogi drugi sudjeluju u predstavi, osim glumaca. A u kazalištu, naravno, možete susresti i naše poznate, varaždinske glumce: Barbaru Rocco, Ljubomira i Jana Kerekeša i dr.

Pa kad se još na kraju sezone ide na izlet u Gardaland, tko ne bi uživao u odlasku na kazališne probe!

Tihana Šantalab

0

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *