Portreti

Slikanje je njezin hobi

USPJESI IZVAN ŠKOLE: Lucija Martinec uči slikati kao prava umjetnica

Lucija01Kad je imala četiri godine, roditelji su Luciju Martinec upisali u Društvo naša djeca u Varaždinu jer je kod kuće stalno crtala. Nakon toga svoju je vještinu još više razvila u Galeriji Artek gdje je dobro naučila vladati olovkom, bojicama i temperom. Tamo je nastala njena slika Ane i Else, likova iz crtića Frozen, a koristila je tehniku markera, krede i bojica. Do četvrtog razreda napravila je još nekoliko uspješnih slika.

Na početku ove školske godine Lucija je počela odlaziti u udrugu Creativa (Centar kreativnih industrija) gdje više ne slika u skupini nego individualno. Svakog petka poslije nastave ona odlazi na poduku kod profesorice Lile Herceg pod čijim budnim okom uči sve tajne slikarstva. Crteže i slike koje je napravila u nekoliko mjeseci pokazuju Lucijin talent, ali i veliku upornost i marljivost da nauči slikati poput pravog likovnog umjetnika.

Lucija u Creativi najviše slika olovkom te je naučila kako sjenčanjem postići plastičnost oblika koji crta. Tom tehnikom nacrtala je Medvjeda, Drvenog lutka i Kraljicu. Njena profesorica likovnih umjetnosti nadzire svaki njezin pokret, a Lucija dobro upija ono što joj ona pokaže. Ova naša nadarena učenica ima već priličan broj svojih uradaka koje bi mogla pokazati na izložbi. Bravo, Lucija!

Novinarska grupa

Lucija02Lucija03

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support