Slikanje je njezin hobi

Slikanje je njezin hobi

USPJESI IZVAN ŠKOLE: Lucija Martinec uči slikati kao prava umjetnica

Lucija01Kad je imala četiri godine, roditelji su Luciju Martinec upisali u Društvo naša djeca u Varaždinu jer je kod kuće stalno crtala. Nakon toga svoju je vještinu još više razvila u Galeriji Artek gdje je dobro naučila vladati olovkom, bojicama i temperom. Tamo je nastala njena slika Ane i Else, likova iz crtića Frozen, a koristila je tehniku markera, krede i bojica. Do četvrtog razreda napravila je još nekoliko uspješnih slika.

Na početku ove školske godine Lucija je počela odlaziti u udrugu Creativa (Centar kreativnih industrija) gdje više ne slika u skupini nego individualno. Svakog petka poslije nastave ona odlazi na poduku kod profesorice Lile Herceg pod čijim budnim okom uči sve tajne slikarstva. Crteže i slike koje je napravila u nekoliko mjeseci pokazuju Lucijin talent, ali i veliku upornost i marljivost da nauči slikati poput pravog likovnog umjetnika.

Lucija u Creativi najviše slika olovkom te je naučila kako sjenčanjem postići plastičnost oblika koji crta. Tom tehnikom nacrtala je Medvjeda, Drvenog lutka i Kraljicu. Njena profesorica likovnih umjetnosti nadzire svaki njezin pokret, a Lucija dobro upija ono što joj ona pokaže. Ova naša nadarena učenica ima već priličan broj svojih uradaka koje bi mogla pokazati na izložbi. Bravo, Lucija!

Novinarska grupa

Lucija02Lucija03