Literarni radovi

Slatki sastavci i pjesme iz 3.B

JESEN

JESEN JE ŽUTA,

JESEN JE KIŠOVITA,

JESEN JE ŠARENA,

JESEN JE HLADNA,

JESEN JE MAGLOVITA,

JESEN JE VJETROVITA.

 

KADA JESEN DOĐE

JABUKE SE CRVENE,

KRUŠKE SU ZELENE,

SUNCOKRET SE ŽUTI,

GROŽĐE SE MUTI.

TO JE JESEN,

VJEVERICA TO ZNA,

JER TADA IMA PUNO LJEŠNJAKA.

EMMA HRŽENJAK, 3. B.

 

 

KIŠA

KIŠA ŠUŠTI,

KIŠA PLJUŠTI,

KIŠA LIJE,

KIŠA PO PROZORU BIJE.

KIŠA ZALIJEVA CVIJEĆE,

KIŠA ZALIJEVA I DRVEĆE.

KIŠA VOLI JESENSKA JUTRA,

KIŠA ĆE PADATI I SUTRA.

LUCIJA FLEGAR, 3. B.

 

 

DA SAM KUĆNI LJUBIMAC

(sastavak)

Ja sam pas. Zovem se Bela i živim u Varaždinu. Crne sam boje i imam par smeđih točkica po sebi. Mogu se okrenuti na podu. Ne grizem vlasnika i nosim mu novine i čarape. Volim se maziti i igrati, a ne volim kad je netko grub prema meni. Ljudima pomažem i volim ih.

TENA SOKOL, 3. B

 

 

DA SAM KUĆNI LJUBIMAC

(sastavak)

Ja sam pas i zovem se Lola. Živim u jednom dvorištu. Po sebi imam smeđu, bijelu i crnu boju. Jako sam zaigrana i volim se igrati posebno s ljudima. Čuvam dvorište i kuću i kada vidim nekog nepoznatog počnem lajati. Volim kada me vlasnik vodi u šetnju. Ne volim kada me netko tuče. Kada ljudi uđu u dvorište ne želim im ništa samo ih želim upoznati.

VANJA HORVAT, 3. B.

 

 

DA SAM KUĆNI LJUBIMAC

(sastavak)

Ja sam mačak. Zovem se Miki i živim u Sračincu. Imam crnu glavu, crnu dlaku i bijele šape. Oči su mi zelene boje. Lovim miševe i igram se s drugim mačkama. Volim ljude ali ne volim kada me netko tuče.

DORIJAN DROŽĐEK, 3. B.

 

 

DA SAM KUĆNI LJUBIMAC

(sastavak)

Ja sam mačka Lola. Živim u dvorištu. Bijelo – sive sam boje. Posebna sam po sivoj točkici na glavi. Vesela i razigrana. Volim se igrati sa klupkom vune i maziti, a ne volim da me navlače. Jako sam dobra prema ljudima.

HELENA LORELA BUNIĆ, 3. B.

 

 

DA SAM KUĆNI LJUBIMAC

(sastavak)

Ja sam jedan veliki pas. Ime mi je Dogi. Živim u kući na selu. Obojan sam smeđom bojom sa velikim nogama i malim šapama i znam jako glasno lajati. Jako sam dobar i poslušan. Ponekad sam potreban kad neki nepoznati čovjek dođe do kuće pa zalajem na njega. Volim se igrati s djecom, a ne volim biti na lancu. Svakom čovjeku samo zalajem.

DOMINIK SEKETIN, 3. B.

 

 

DA SAM KUĆNI LJUBIMAC

(sastavak)

Da sam kućni ljubimac bila bih pas. Zvala bih se Bona i boravila bih u kući. Dlaka bi mi bila bijela i po ušima mrvicu žuta. Slušala bih samo svog vlasnika, a mahala bih repom kad sam vrlo sretna i kad vidim djecu. Ako mi se nepoznata osoba približi zalajala bih jasno i glasno.

Ja služim za zabavu i prijateljstvo. Jako se volim igrati ali nipošto ne volim ići veterinaru. Volim sve koji su dobri prema meni.

LAURA HUBLIN, 3. B.

 

Mentor: Martina Sabljak, učiteljica 3. B

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support