Glazbene svečanosti hrvatske mladeži (državno natjecanje)

Zbor mlađeg uzrasta naše škole redovito sudjeluje na manifestaciji koja se zove Glazbene svečanosti hrvatske mladeži i koja se svake godine održava u Varaždinu poznatom kao gradu glazbe. Tridesetak naših zboraša od 3. do 6. razreda marljivo je uvježbavalo pjesme s kojima su se mjesec dana prije predstavili na Smotri te su, uz još četiri osnovne škole iz naše županije, pokazali svoj nastup. Na 59. Glazbenim svečanostima sudjelovalo je mnogo zborova iz osnovnih škola i srednjih škola cijele Hrvatske podijeljenih u četiri kategorije s više od dvije tisuće izvođača. Dva dana Varaždin je živio u znaku pjesme i na svakom koraku moglo se susresti djecu i mlade ljude koji vole glazbu.

Zbor naše škole uvijek sudjeluje u natjecateljskom, a ne u revijalnom dijelu što pomalo opterećuje izvođače za razliku od onih koji mogu pjevati opušteno jer se ne natječu. Izbor pjesama bio je: Patuljak Sanko, Jutarnji pozdrav, Tić-Kosić (zadana pjesma) i Tko se smije koju su otpjevali u kanonu.

Ella Rodić

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support