Literarni radovi

Priča jednog zrna

DJECA: Uh, kako je ovdje vruće!

ZRNO: O, dobar dan, nisam vas primijetio. Zovem se Kuz, a znate zašto? Zato što sam od kukuruza. Sigurno želite čuti moju priču. Evo, kad smo se već upoznali, ispričat ću vam je.

kruhSve je počelo jedne hladne zime kad sam ja još bio na kukuruzu. Neki mlinar me je pronašao i spremio u vreću. Za par dana mlinar je sve moje prijatelje i mene skinuo s kukuruza i spremio u vreće. U jesen me posadio. Ja sam rastao, rastao i rastao sve dok nisam narastao skoro do neba. Zatim nas je mlinar pobrao sa stabljike i pretvorio u brašno. Odveo nas je u pekaru. Pekar je od nas zamijesio tijesto i sada smo u vrućoj peći i pečemo se. Napokon idemo van i netko nas već kupuje.

ZRNO: Eto djeco, sada vidite koliko je truda uloženo u ovaj kruh, zato ga nikad ne bacajte. A ja sad moram poći da nas ne primijete. Doviđenja, vidimo se!

Mia Žulj, 3. d

Mentor: Tara Mašić

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support