Priča jednog zrna

Ja sam malo zrno pšenice. Probudila sam se u vreći punoj pšenice. Jednog dana došao je jedan čovjek, uzeo vreću i otišao s njom na polje. Uzeo me u ruku i bacio na zemlju te sam duboko zaronila u nju. U zemlji je bilo predivno. U njoj mi je bilo toplo, pila sam vodu i voćne sokove te razgovarala s drugim sjemenjem. Odjednom su me jako počela žuljati leđa, kao da mi nešto ili netko želi izaći iz njih. To je bila moja prva klica. Ta klica je počela rasti i rasti dokle nije izvirila na površinu i postala vlat. Zatim sam postala klas pšenice. Došli su s velikim strojem i pokupili me. Odnijeli su me u mlin. Tamo me mlinar pretvorio u brašno.

Mia Ela Klarić, 3. b

 

 

Priča jednog zrna

Ja sam zrno pšenice. Jednog vedrog dana mladi mlinar me posijao. Tamo sam padao tako brzo da sam zaronio duboko u zemlju. U zemlji sam imao puno prijatelja. Kada sam narastao, u ljeto me uzeo veliki stroj koji me prebacio u traktor. Zatim sam otišao u mlin. Tamo sam postao brašno. Tada sam došao u pekarnicu gdje me jedan div mijesio i ispekao. Postao sam kifla. Onda sam došao djeci koja su me napola pojela. Ostatak su dali ljudima na ulici koji nisu ništa imali za jesti. Tako sam ja živio.

Filip Žulj, 3. b

 

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support