Plivanje je moj hobi

Plivanje je moj hobi

Zovem se Leona. Idem u peti razred. Već šestu godinu treniram plivanje u Plivačkom klubu Barok Varaždin. Treninge imam ponedjeljkom i srijedom od 15: 30 do 18: 00, utorkom, četvrtkom i petkom od 16: 00 do 18: 00 te subotom od 8: 00 do 11: 00.

Gotovo svaki tjedan imamo neko natjecanje. Dosad sam se već natjecala u Sisku, Koprivnici, Čakovcu, Zadru, Zagrebu, Radencima i Ptuju. Svake godine u mjesecu prosincu u Varaždinu se održava tradicionalni miting „Sveti Nikola“ koji je ujedno i treća postaja ovogodišnjih MINI GRAND PRIX natjecanja.

Na natjecanje obično krećemo rano ujutro i putujemo autobusom svi zajedno. Kad stignemo, prvo napravimo zajedničku „fotku“. Zatim se idemo rasplivati. Nakon toga treneri nam kažu koja smo grupa i staza te idemo na start. Nakon utrke vratimo se do trenera kako bismo saznali koji nam je rezultat i kakva je bila tehnika. Tako završava prvi dio natjecanja. Zatim idemo na ručak, a onda ponovno na bazene. Ako netko osvoji medalju, ide na podjelu medalja. Ja sam već osvojila mnogo medalja. Sve su mi važne i jako sam ponosna na njih.

Imam puno prijatelja s natjecanja tako da više skoro ne znam kako se tko zove. Svaki put nekoga upoznam. Meni je to divno iskustvo.

Planiram se baviti plivanjem još dugo vremena.

Leona Juriša, 5. b

Mentor: Mirela Briševac