Portreti

Plivanje je moj hobi

Zovem se Leona. Idem u peti razred. Već šestu godinu treniram plivanje u Plivačkom klubu Barok Varaždin. Treninge imam ponedjeljkom i srijedom od 15: 30 do 18: 00, utorkom, četvrtkom i petkom od 16: 00 do 18: 00 te subotom od 8: 00 do 11: 00.

Gotovo svaki tjedan imamo neko natjecanje. Dosad sam se već natjecala u Sisku, Koprivnici, Čakovcu, Zadru, Zagrebu, Radencima i Ptuju. Svake godine u mjesecu prosincu u Varaždinu se održava tradicionalni miting „Sveti Nikola“ koji je ujedno i treća postaja ovogodišnjih MINI GRAND PRIX natjecanja.

Na natjecanje obično krećemo rano ujutro i putujemo autobusom svi zajedno. Kad stignemo, prvo napravimo zajedničku „fotku“. Zatim se idemo rasplivati. Nakon toga treneri nam kažu koja smo grupa i staza te idemo na start. Nakon utrke vratimo se do trenera kako bismo saznali koji nam je rezultat i kakva je bila tehnika. Tako završava prvi dio natjecanja. Zatim idemo na ručak, a onda ponovno na bazene. Ako netko osvoji medalju, ide na podjelu medalja. Ja sam već osvojila mnogo medalja. Sve su mi važne i jako sam ponosna na njih.

Imam puno prijatelja s natjecanja tako da više skoro ne znam kako se tko zove. Svaki put nekoga upoznam. Meni je to divno iskustvo.

Planiram se baviti plivanjem još dugo vremena.

Leona Juriša, 5. b

Mentor: Mirela Briševac

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support