Projekti

Dronovi na PAFF

26. 4. 2019. u Petrijancu se održao prvi dio PAFF-a (Petrijanec Amateur Film Festival). Kroz zabavu, učenje, radionice i filmove učenici su se odlično proveli. Svi filmovi koje su učenici snimili prikazani su u Varaždinu 27. 4. 2019. u Kinu Gaj, a sve su se radionice održale dan prije. U prvoj su radionici učenici naučili kako napraviti kvalitetan zvuk, pogledali film i čak su imali priliku dirati i isprobavati vrlo skupe uređaje za snimanje.U drugoj radionici učenici su u parovima napravili kratki crtić u kratkom vremenu. Koristeći kolaž, škare, ljepilo, papir, flomastere, olovke i gumice svaki par je napravio svoj crtić, u kojem se lutka oblači i na njemačkom predstavi jedan svoj odjevni predmet ili nešto drugo. Crtanjem sličicu po sličicu obavljen je zadatak. U trećoj su se radionici učenici družili s dronom. Čovjek s dronovima je uživo pred učenicima upravljao velikim dronom. Dron s velikom baterijom i kamerom je napravio veliki krug oko OŠ Petrijanec i vratio se na mjesto s kojeg je krenuo, a nakon toga su učenici i sami mogli voziti bezopasni mali dron. Mali dron je imao zaštite oko elisa i bio je potpuno bezopasan pa su svi htjeli upravljati njime. Taj je dron puno jači nego što izgleda i nije se slomio unatoč svim udarcima i sudarima.

27. 4. 2019. u Kinu Gaj održan je drugi dio PAFF-a. Svi učenici koji su sudjelovali u PAFF-u i njihovi učitelji mentori pogledali su filmiće koje su napravili za PAFF. Naša škola Sračinec se predstavila s kratkim filmićem o psu Boni, a filmić su snimile Laura Hublin i Eva Friščić uz pomoć svoje mentorice Petre Stojko. Nakon svih pogledanih filmića prikazan je još jedan film u kojem se moglo vidjeti sve što smo tih dana radili na PAFF-u.

Filmić možete pogledati ovdje:

Fotografije sa skupa PAFF:

Izvješće sastavila: Laura Hublin, 5.c

Fotografije: učiteljica Petra Stojko

Objavila: Laura Hublin (6.c), glavna urednica

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support