Događanja

OŠ Sračinec upoznaje RTL

U srijedu 26. travnja 12 učenika Osnovne škole Sračinec posjetilo je televizijsku kuću RTL u sklopu Dana medijske pismenosti, među njima bila je i moja malenkost.

Naš su posjet organizirali Agencija za elektroničke medije i UNICEF s ciljem da nas informiraju o važnosti medijske pismenosti.

U 8: 30 nas 12 „odabranih“ i učiteljica Snježana Tramburovski krenuli smo prema Zagrebu.

Kad smo stigli do zgrade RTL-a, svi smo bili uzbuđeni i naravno počeli smo fotografirati sve što ima veze s televizijskom magijom.

Dočekala nas je novinarka Antonija Stupar Jurkin te iznimno ljubazno i sa zanimanjem za nas pokazala nam sve važne prostorije RTL-a.

Nakon razgledavanja voditeljica RTL Danas Jelena Pajić održala je prezentaciju i objasnila kako

funkcioniraju vijesti i mediji i što to znači biti televizijski novinar. Zatim nas je Antonija odvela u studijo gdje se snimaju vijesti i druge emisije. Dobili smo priliku čitati s „blesimetra“ današnje vijesti i uvidjeli kako se osjećaju voditelji. Bilo je jako zabavno. Gospodin Mario Đurek pokazao nam je kako upravljati kamerama i kako funkcionira zeleni ekran. S kamerama smo se glupirali i snimali jedni druge, a pomoću zelenih traka smo učinili da nam dijelovi tijela postanu nevidljivi na ekranu.

Fonetičarka Dunja Lakuš uvježbala je naše glasove i pokazala nam vježbe koje radi s voditeljima prije snimanja. Izgledali smo kao majmuni, ali smo naučili kako biti opušteni. Zatim smo dizalom otišli u podzemlje. . . u ured RTL Kockice. Tamo smo upoznali voditelje Davora Balažina i Tatjana Gržan. Rekli su nam kako je to raditi u RTL Kockici i koje su im emisije najdraže.

Većina nas nije postavljala baš puno pitanja (valjda opijeni televizijskom zvjezdanom prašinom), no neki su bili malo hiperaktivni i postavljali pitanja za tri grupe. Tako je završio naš posjet RTL-u.

Svima nam je bilo lijepo i zanimljivo te puno sadržaja što svjedoče brojne fotografije koje smo proizveli. Zahvaljujemo se svima koji su nam se posvetili i ljubazno nas još nagradili poklončićima.

Ja bih, definitivno, opet došao.

Dorian Lopac 7. razred OŠ Sračinec

Mentorica: Snježana Tramburovski, učiteljica

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support