Stalno na vijestima slušamo isto. Korona, online škole, puno zaraženih i još puno takvih stvari. Naravno da su zbog toga neki ljuti, neki uplašeni, a neki pa se ne pridržavaju pravila i mjera. Ali dragi moji, nije baš sve tako crno, a život nije siv. Ima ta online škola i nekih prednosti, a ako mislite da ih nema, samo nastavite čitati i možda vam baš ovaj članak popravi dan i mišljenje o online školi.

 

Dakle, prednosti. Neki učenici, a i učitelji ne žive baš blizu škole, što znači da se rano trebaju ustati i pripremiti za rad. Sada kad je škola online trebamo se dići samo petnaestak minuta ranije da se pripremimo za rad kod kuće. Druga i, za mene najbolja prednost, je to što možemo raditi u toplini svog doma. Također je jedna od prednosti što možemo uzeti kraći odmor kad nam zatreba i možda više vremena za izvršavanje zadataka, naravno ako je u skladu sa zadanim rokom za predaju. Također ako nam treba manje vremena za odrađivanje zadatka, ranije možemo uzeti odmor pa on automatski duže traje. Većina učenika voli dugo spavati i ostajati dugo u krevetu. Također neki vole cijeli dan biti u pidžami, a u nekim slučajevima mogu raditi u krevetu. U školi moramo na satu biti 45 minuta, a kod kuće si možemo uzeti više vremena ili prije završiti. Možemo imati malo duže odmore ili ih uopće ne imati, kako kome odgovara. Ako smo brže gotovi ima više vremena za zabavu, druženje ili ostale aktivnosti i obaveze. Nadam se da sam putem ovog članka nekima pomogla da shvate kako nije sve crno i da „život nije siv“.

Autor teksta: Sara Kocijan Glavić (7.b)

Autorica ilustracija: Leona Hunjet (7.b)

Mentor: učitelj Krešimir Hublin

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support