Novinarski rad

50. obljetnica proglašenja svetim Nikole Tavelića

U nedjelju 21. lipnja 2020 sudjelovao sam na misnom slavlju u Šibeniku. Tamo se slavila 50. obljetnica kako je Nikola Tavelić proglašen prvim hrvatskim svecem.
Bilo je jako svečano i osjećalo se posebno veselje što baš prvi hrvatski svetac dolazi iz Šibenika. Prvo sam sa svojom obitelji sudjelovao u procesiji, a zatim smo stigli do crkve sv. Franje i nakon toga smo sudjelovali na svetoj misi koja se održala na trgu uz svetište Nikole Tavelića. Misu je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, a bilo je mnogo biskupa i svećenika. Najviše sam si zapamtio rečenicu da je sveti Nikola Tavelić živio za Krista, na kraju je i umro za Krista jer je vjerovao u vječni život s Bogom i zato se mi ne smijemo ničega bojati jer će istina uvijek izaći na svijetlo. Pouka je bila da je širenje vjere i dobrih djela najbolji lijek za zaustavljanje zla.

Autor: Mateo Pecik, 5.b

Mentor: vjeroučitelj Krešimir Hublin

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support