Povodom Europskog dana jezika našu školu posjetio je osamnaestogodišnjak Filip koji je došao iz Kanade. Njemu smo posvetili jedan školski sat u kojem nam je predstavio sebe, klimu, običaje i školski sustav zemlje u kojoj živi. On je podrijetlom iz Hrvatske, no preselio se u Kanadu zbog odluke svojih roditelja.

Povodom Europskog dan jezika sedmi razred se družio s izvornim govornikom engleskoga jezika
 Povodom Europskog dan jezika sedmi se razred družio s izvornim govornikom engleskoga jezika

Nakon nekog vremena počeo je putovati po svijetu i to mu se jako svidjelo, pa je ponovno posjetio Hrvatsku. U Hrvatskoj je odsjeo dva mjeseca, u predgrađu Varaždina kod svoje sestrične. Posjetio je Dubrovnik, Zagreb i Varaždin. Zna govoriti hrvatski, ali ne izgovara dobro riječi i ne razlikuje padeže. Rekao nam je da ima i svoj bend u kojem je on pjevač. Voli kazalište i glumu. Bio je i u HNK Varaždin. Ima kućnog ljubimca, a to je pas. Rekao nam je da voli igrice i da ne voli gledati TV, ali da voli horor fimove. „Volim biti prestrašen”, rekao je.

Njegova poštapalica je „basically”. Išao je u katoličku školu, a trenutno “pauzira” jer još razmišlja koji bi fakultet upisao. U katoličkoj školi ne moraju nositi uniforme. Imaju poseban podrum u kojeg stanu svi učenici u iznimnim slučajevima. U školu je putovao autom i trebalo mu je 20 minuta. U dijelu Kanade u kojem on živi zime su duge, a ljeta kratka. Bilo nam je lijepo razgovarati s njime te čuti kakvi su običaji u Kanadi. Željeli bismo da nam i sljedeće godine dođe u posjet netko iz druge države povodom Europskog dana jezika.

Eleonora Jagić i Anamaria Kranjčec, 7. b
Mentor: Anita Prester

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...