Portreti

Najmlađa najčitačica u našoj županiji

Nagrađeni učenici koji najviše čitaju

Povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se svake godine obilježava 11. studenoga, ponovo je raspisan natječaj za najčitača ili najčitačicu u našoj županiji. Stoga su se na taj dan knjigoljupci, a to su učenici osnovnih i srednjih škola, okupili u palači Varaždinske županije kako bi prisustvovali dodjeli nagrada za veliki broj pročitanih knjiga. Nela Plantak, učenica 2. a razreda Nela 2naše škole, proglašena je ne samo najboljom čitačicom OŠ Sračinec, već i najčitačicom u kategoriji 1. – 4. razreda u cijeloj Županiji.
Ona je u prošloj školskoj godini, najprije uz pomoć roditelja, a kasnije i sama, pročitala pedesetak slikovnica. Velika zaljubljenica knjiga gotovo svakodnevno dolazi u knjižnicu, poznaje svaki novi naslov, a od početka drugog razreda najaktivnija je u grupi Malih knjižničara. Nije stoga iznenađenje što je Neli pripala ova titula najčitačice jer ona obožava biti među knjigama. Svaki predstavnik svoje škole nagrađen je pojedinačnom knjigom, a Nela Plantak, kao jedna od tri najbolja čitača u Županiji, i posebnom knjigom ‘Let iznad vremena’ te godišnjom članarinom u gradskoj knjižnici ‘Metel Ožegović’. Nagrade je odabranim učenicima uručio varaždinski župan Predrag Štromar ističući kako nijedna moderna tehnologija ne može zamijeniti čitanje knjiga.
Grozdana Njegovec, knjižničarka

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support