Čim je proplivala u moru, Leona je more zamijenila bazenom. Sa četiri godine roditelji su je vodili na plivanje na Gradske bazene Varaždin. Sve dok nije postala članicom Plivačkog kluba Barok u Varaždinu. Najprije je dobro naučila stilove plivanja, a od prvog razreda osnovne škole počela je s natjecanjem. Najviše voli plivati mješovitim stilom i leptir. Kako ima tek devet godina, natječe se u kategoriji Početnici, a postoje još

Leona Sisak
USPJESI IZVAN ŠKOLE: U moru proplivala, a sada osvaja medalje na bazenu

 

kategorije: mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori, mlađi seniori i seniori. Klub Barok ima oko 200 upisanih članova, a njezina grupa broji petnaestak plivača i plivačica.

Leona je bila na mnogim natjecanjima u Sisku, Koprivnici, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, u Sloveniji i drugdje. Brojne medalje koje je osvojila su: 6 zlatnih, 16 srebrnih i 6 brončanih, dakle ukupno 28 u tri godine natjecanja. Ona obožava plivanje, a i cijelu atmosferu koja vlada na natjecanjima jer se upoznaje i druži sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Osim svoje velike ljubavi, plivanja, Leona je aktivna u mnogim grupama u školi. To su Vezilje, Domaćinstvo i Dodatna matematika, a izvan škole engleski jezik koji uči već sedmu godinu. Usprkos brojnim obavezama, odlična je učenica i dobra prijateljica u razredu.

Novinarska grupa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...