Čim je proplivala u moru, Leona je more zamijenila bazenom. Sa četiri godine roditelji su je vodili na plivanje na Gradske bazene Varaždin. Sve dok nije postala članicom Plivačkog kluba Barok u Varaždinu. Najprije je dobro naučila stilove plivanja, a od prvog razreda osnovne škole počela je s natjecanjem. Najviše voli plivati mješovitim stilom i leptir. Kako ima tek devet godina, natječe se u kategoriji Početnici, a postoje još

Leona Sisak
USPJESI IZVAN ŠKOLE: U moru proplivala, a sada osvaja medalje na bazenu

 

kategorije: mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori, mlađi seniori i seniori. Klub Barok ima oko 200 upisanih članova, a njezina grupa broji petnaestak plivača i plivačica.

Leona je bila na mnogim natjecanjima u Sisku, Koprivnici, Varaždinskim Toplicama, Zagrebu, u Sloveniji i drugdje. Brojne medalje koje je osvojila su: 6 zlatnih, 16 srebrnih i 6 brončanih, dakle ukupno 28 u tri godine natjecanja. Ona obožava plivanje, a i cijelu atmosferu koja vlada na natjecanjima jer se upoznaje i druži sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Osim svoje velike ljubavi, plivanja, Leona je aktivna u mnogim grupama u školi. To su Vezilje, Domaćinstvo i Dodatna matematika, a izvan škole engleski jezik koji uči već sedmu godinu. Usprkos brojnim obavezama, odlična je učenica i dobra prijateljica u razredu.

Novinarska grupa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support