Literarni radovi

MOJA OBITELJ IZ MAŠTE

MOJA OBITELJ IZ MAŠTE

Ja sam Teo Levanić i imam 34 godine.

Imam ženu i dvoje djece, Karla i Svena. Mi smo jedna vesela obitelj. Volim kad je sve uredno u mom uredu u mojoj tvrtci gdje i radim. Žena mi je šefica jednog jako poznatog restorana u Zagrebu. Sven ima 12 godina, a Karlo 5 godina. Sven ide u 5. razred, a Karlo još ne ide u školu. Sven je u 5. razredu malo popustio ali će to popraviti. Jedva čekam da dođem kući da se naručam jer moja žena jako fino kuha. Dođem kući oko pola 15, naručam se i moja djeca i ja odmah se idemo igrati.

I to je moja vesela obitelj.

TEO LEVANIĆ, 4. B.

Mentorica: Martina Sabljak, učiteljica


MOJ DOM

(stvaralačko pisanje)

Ja živim u kući.

Izvana je crvena, a kada uđem u kuću dolazim u hodnik gdje skidamo cipele i jakne. Lijevo je kupaonica u kojoj obavljamo osnovnu higijenu. Također tamo je mamina i tatina soba, a s druge strane bratova soba. Kada se vratim u hodnik vidim stepenice, popnem se gore i tamo je moja soba u kojoj je krevet, radni stol i ormar. Desno od hodnika je dnevna soba u kojoj je stol, jako udoban kauč, televizor i klavir. Pored dnevne sobe je kuhinja gdje mama radi ukusna jela, a lijevo je terasa sa ležaljkama, stolom, stolcima i jacuzzijem.

U toj velikoj kući živimo brat, sestra, tata, mama i ja. Najviše volim dnevnu sobu jer se tamo igram sa sestrom i bratom.

TENA SOKOL, 4. b

Mentorica: Martina Sabljak, učiteljica


MOJA OBITELJ IZ MAŠTE

Moja obitelj nije velika ali u njoj uvijek ima veselja.

Obitelj čine moje dvije kćeri i moj muž. Živimo na selu malo dalje od grada Varaždina. Imamo psa i papigu kao kućne ljubimce. Po zanimanju sam veterinarka, a moj muž je učitelj. Kad dođem kući s posla napravim ručak, malo se odmorim pa se brinem o djeci i s njima se igram. Nekada se dugo znamo igrati, a nekada malo manje. Često se igramo lovice i skrivača. Moja djeca još ne idu u školu ali u vrtiću ih stalno hvale.

Ponekad me djeca pa čak i muž razljute i ponekad smo svi tužni ali ipak jako volim svoju obitelj.

LAURA HUBLIN, 4. B

Mentorica: Martina Sabljak, učiteljica

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support