Literarni radovi

Moja obitelj iz mašte

Moja obitelj iz mašte

Moje obiteljsko prezime je Horvat. Imam dvoje djece. Moj muž je po zanimanju doktor, a ja sam knjižničarka. Moja djeca se zovu Ivan i Nina. Oboje su vrlo uspješni u školi. Nina ima devet, a Ivan jedanaest godina. Ivan već tri godine trenira košarku, a Nina je tek sad počela hodati na balet. Ponekad se svađaju, ali to je rijetko. Mi svi živimo u velikoj kući. Imamo i veliki vrt kojeg moj muž svakog dana zalijeva. Ja stalno svojoj djeci moram pomoći oko zadaća. Moram priznati nije to tako lako. Imamo i ljubimca Vokija. On je mali pas guste narančaste dlake. Moj muž i ja povremeno odvedemo djecu liječniku za svaki slučaj, da nisu bolesni. Moj muž mene i moju djecu odvodi u dućan da kupimo hranu za cijeli tjedan. Ponekad svratimo u dućan s odjećom kojem se Ivan i moj muž baš i ne raduju. Mi svi kao obitelj provodimo puno vremena zajedno. Ponekad odemo na sladoled, a ponekad u lunopark. Pošto je naša kuća ispred velike plaže, svaki dan točno u 17: 00 h idemo u šetnj8 uz obalu gdje djeca vole tražiti školjke. Ima i drugih zabavnih svari, ali nekad znamo samo pogledati film. U međuvremenu volimo posjećivati moje prijatelje koji također imaju djecu. Nije nam bitno gdje ćemo ići na druženje nego da svi idemo kao obitelj. Mi se u obitelji nikada nismo ozbiljno posvađali.

Moja obitelj je najbolja i nadam se da će tako ostati.

Ema Plantak, 4. b

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

Moja obitelj iz mašte

Bok, ja sam Dino. Imam svoju obitelj koju čine: supruga Riana, dvoje djece Kilyan i Luka i pas Ringo. Djeca mi imaju trinaest godina i nogometaši su. Ja sam trener Real Madrida i zbog toga sam poznat i jako bogat. Moja supruga Riana je fizioterapeut u Real Madridu. Djeca su mi nešto najdraže u životu. Oni već sedam godina treniraju nogomet i trenutno su glavni talenti. Kilyan je već u reprezentaciji, a Luka još čeka poziv s nestrpljenjem. Moja obaveza je ustati prije djece da napravim zajutrak. Najčešće napravim tople sendviče ili pahuljice. Rianine obaveze su da nahrani Ringa, da očisti i posprema kuću, a u tome joj i ja pomažem. Dječje obaveze su da pospreme svoje sobe i da usisaju hodnik, a kada dođu s treninga da pospreme stvari i stave znojnu odjeću na pranje. Ja u zadnje vrijeme jako puno vremena provodim na poslu jer nas čeka jako važna utakmica finala Lige prvaka. Pošto sam trener Real Madrida jako puno putujem. Živim u ogromnoj vili s bazenom i teretanom. Obitelj i ja volimo ići na bazene i skijanje. Živimo u Hrvatskoj, ali puno vremena provodimo u Španjolskoj zbog mojeg posla. Od svih jela, svi imamo isto omiljeno jelo, a to je bijeli saft. Najviše slobodnog vremena koristimo tako da se kupamo u bazenu ili treniramo u teretani. Omiljena igra nam je Uno. Prije spavanja legnemo u krevet i svatko od nas kaže što je danas za njega dobrog napravio, što se svakome lijepog dogodilo. Zatim djeca odu u svoje sobe na spavanje.

Ovo je bila priča o mojoj obitelji kojoj želim puno sreće i zdravlja, a mojoj djeci uspješnu nogometnu karijeru.

Dino Maček, 4. b

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support