Na ovogodišnjem Natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2021. učenica Kaja Plantak iz 8.a razreda ostvarila je značajne rezultate.

Kaja je na školskoj razini natjecanja izradila grafiku naziva „Dom u oku“. Rad je bio inspiriran temom „Portret i autoportret“, a učenici su imali zadatak istražiti podtemu „Hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština“ te na tu temu kreirati ornament u boji. Učenici su vlastite ideje trebali izraziti u grafičkoj tehnici visokog tiska – kolagrafiji, koristeći materijale i plohe različitih reljefnih tekstura, ili u tehnici digitalnog crteža u aplikaciji po želji. Kajin rad je proglašen najboljim na županijskoj razini, što je Kaji omogućilo sudjelovanje na državnom natjecanju u kategoriji izrade likovnoga rada na zadanu temu.

Državno natjecanje se održalo 27. travnja 2021. u matičnim školama pozvanih učenika. Zadatak je bio samostalno osmisliti neobični glazbeni instrument iz mašte i izraditi ga u likovnoj tehnici kolaža, služeći se novinskim papirom, kartonom, natron papirom i otpadnom kartonskom ambalažom.

Kaja je svoje neobično glazbalo izradila inspirirana orguljama koje se pretvaraju u drvo, te je sa svojim likovnim radom osvojila šesto mjesto na državnoj razini.

Čestitamo Kaji na sjajnim rezultatima!!

Na idućem linku možete vidjeti i radove drugih učenika koji su sudjelovali na državnom natjecanju: https://padlet.com/stelacuturic/n9f9isjbek3249w4

Mentorica: učiteljica Dora Bakek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...