Na ovogodišnjem Natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2021. učenica Kaja Plantak iz 8.a razreda ostvarila je značajne rezultate.

Kaja je na školskoj razini natjecanja izradila grafiku naziva „Dom u oku“. Rad je bio inspiriran temom „Portret i autoportret“, a učenici su imali zadatak istražiti podtemu „Hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština“ te na tu temu kreirati ornament u boji. Učenici su vlastite ideje trebali izraziti u grafičkoj tehnici visokog tiska – kolagrafiji, koristeći materijale i plohe različitih reljefnih tekstura, ili u tehnici digitalnog crteža u aplikaciji po želji. Kajin rad je proglašen najboljim na županijskoj razini, što je Kaji omogućilo sudjelovanje na državnom natjecanju u kategoriji izrade likovnoga rada na zadanu temu.

Državno natjecanje se održalo 27. travnja 2021. u matičnim školama pozvanih učenika. Zadatak je bio samostalno osmisliti neobični glazbeni instrument iz mašte i izraditi ga u likovnoj tehnici kolaža, služeći se novinskim papirom, kartonom, natron papirom i otpadnom kartonskom ambalažom.

Kaja je svoje neobično glazbalo izradila inspirirana orguljama koje se pretvaraju u drvo, te je sa svojim likovnim radom osvojila šesto mjesto na državnoj razini.

Čestitamo Kaji na sjajnim rezultatima!!

Na idućem linku možete vidjeti i radove drugih učenika koji su sudjelovali na državnom natjecanju: https://padlet.com/stelacuturic/n9f9isjbek3249w4

Mentorica: učiteljica Dora Bakek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support