Portreti

Kuglanje je njihov hobi

Već drugu godinu Stella, Monika i Patricija, učenice 7. a te Lara iz 5. a razreda, članice su Kuglačkog kluba Varaždin. Tri puta tjedno one odlaze u sportsku dvoranu na Dravi te marljivo treniraju dva do tri sata bacajući kuglu.

kuglanje-trofeji
USPJESI IZVAN ŠKOLE: Svoje slobodno vrijeme provode na kuglačkim treninzima

Kako se rodila ljubav prema tom sportu? Razmišljajući o tome koliko imaju slobodnog vremena, saznale su od susjeda kako kuglački klub prima nove članove pa su otišle pogledati kuglanje. I svidjelo im se. Sada iza sebe imaju nekoliko natjecanja i par medalja. Stella se okitila srebrnom medaljom jer je zauzela 2. mjesto, a Monika je također zauzela 3. mjesto na natjecanju Trofej grada Varaždina.

Djevojke prosječno imaju 120 bacanja u jednom satu, a mogu skupiti oko 500 bodova (čunjeva). Koliko su dobre u tom sportu vidi se i po tome što sudjeluju kao natjecateljice u kategoriji od 14-18 godina.

Hana Adlašić

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support