JESEN

Jesen se probudila. Donijela je šareno lišće. Svi su danas veseli i sretni jer poslije ljeta i suše dolazi jesen, a sa jeseni i kiša. Svi se vesele.

Samo jedna ptica se ne veseli. Ona voli suše. Jednoga dana dođe trenutak kada je dobila mladunce. Trebali su vode. Samo je jesen mogla dati vode. Ptica je rekla jeseni: „Daj mojim mladuncima vode, molim te!“ Jesen je pristala i pustila kišu. Mladunci su preživjeli.

Ptica je odlučila da više nikad neće podcijeniti jesen. Sretno je živjela sa svojim mladuncima i od tada se radovala jeseni.

autor: Lara Drožđek, 4. a

mentorica: Milena Bogdanović, učiteljica

 

 

JESEN

Jednog dana, moj prijatelj i ja, smo se igrali. Upoznali smo Jesen. Malo smo pričali. Počela se spuštati noć i mi smo morali krenuti. Došao je i drugi dan. Trebali smo krenuti u školu, ali vani je bila velika oluja i škola je bila zatvorena.

Moj prijatelj i ja smo bili jako sretni, ali i pomalo tužni, jer se nismo mogli vani igrati. Pitali smo Jesen može li promijeniti vrijeme. Rekla je da može. Otišli smo van i družili se s Jeseni. Igrali smo se lovice i skrivača, ali smo se ubrzo i posvađali. Počela je strašna oluja. Moj prijatelj i ja smo brzo trčali u kuću. U kući smo gledali TV i igrali igrice na mobitelu. Oluja je prestala. Otišli smo van. Jesen je bila jako tužna.

Na kraju smo se pomirili. Jako dugo smo se svi zajedno igrali. Naučili smo da je prijateljstvo najvažnije.

autor: Leon Kocijan, 4. a

mentorica: Milena Bogdanović, učiteljica

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support