Portreti

Između violine i klavira izabrao violinu

USPJESI IZVAN ŠKOLE: Josip Babić svira violinu od svoje šeste godine

Od svoje pete godine Josip Babić, učenik 5. a razreda, pohađa varaždinsku Glazbenu školu. Svira violinu, ali mogao se odlučiti i za drugi instrument. Kad su ga roditelji upisali u Glazbenu školu, najprije je samo odlazio na pjevanje u Dječji zbor nižeg uzrasta. Sljedeće godine mogao je izabrati na kojem će instrumentu svirati pa je između violine i klavira izabrao violinu. Josip kaže da obožava glazbu te marljivo svira djela Vivaldija i Bacha. Koliko je to sati, dana i mjeseci provedeno u vježbanju sonata, suita, koncerata i drugih klasičnih glazbenih vrsta. Dva puta tjedno Josip ima violinu i solfeggio (predmet na kojem se uče note) dok su na kraju godine ispiti i produkcija gdje učenici pred publikom sviraju što su naučili.

Osim glazbe, Josip se bavi i kuglanjem. Član je Kuglačkog kluba „Željezničar”, a za ovaj sport su ga zainteresirali prijatelji. Na kuglanje odlazi tri puta tjedno, a u godini dana, otkad trenira, postigao je oko 100 čunjeva u 30 bacanja što je dosta dobar rezultat. Vidi se da Josip nema baš puno slobodnog vremena, no ako nešto zaista voliš, ništa nije teško.

Tihana šantalab

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support