Portreti

Hannah sa Hvara

Ja sam Hannah, učenica 5. b razreda Osnovne škole Sračinec.

Do nedavno nije bilo tako. Prije sam živjela u Jelsi na otoku Hvaru. To je vrlo lijepo i mirno mjesto. Tamo sam išla u školu do 4. razreda, a onda se moja obitelj odlučila preseliti na sjever Hrvatske i došli smo ovdje u Sračinec.

Na polugodištu četvrtog razreda započeo je moj ˝drugi život˝.

Nakon božićnih praznika, nervozno sam krenula u novu školu. Naravno, roditelji su pošli sa mnom i s mojom sestrom Taliom.

Obje jednako uzbuđene, stupile smo u veliku školu. Ušla sam u razred. Iznenađena dobrodošlicom učenika, sjela sam u klupu. Učiteljica me stavila da sjedim s Leonom, najboljom plivačicom koju poznajem. Leona me je upoznala s cijelim razredom. Ubrzo smo Leona, Emilia, Nesa i ja postale nerazdvojne najbolje prijateljice.

Vrijeme je proletjelo, a ja sam već u petom razredu. Prošla je godina dana od preseljenja, a svega se sjećam kao da je bilo jučer.

Sada mi je drago što sam došla, iako mi je bilo jako teško ostaviti stare prijatelje s kojima sam provela vrtićke i školske dane. Mislila sam da nikada neću pronaći takve prijatelje, ali moja nova škola daleko je nadmašila moja očekivanja. Bila sam i ostala zadivljena učiteljicom, nastavnicima i školom.

Svaki novi dan u Osnovnoj školi Sračinec za mene je radost u društvu novih prijatelja.

Hannah Stephanie Bradbury, 5. B razred

Mentor: Anita Prester

 

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support