Portreti

Hannah sa Hvara

Ja sam Hannah, učenica 5. b razreda Osnovne škole Sračinec.

Do nedavno nije bilo tako. Prije sam živjela u Jelsi na otoku Hvaru. To je vrlo lijepo i mirno mjesto. Tamo sam išla u školu do 4. razreda, a onda se moja obitelj odlučila preseliti na sjever Hrvatske i došli smo ovdje u Sračinec.

Na polugodištu četvrtog razreda započeo je moj ˝drugi život˝.

Nakon božićnih praznika, nervozno sam krenula u novu školu. Naravno, roditelji su pošli sa mnom i s mojom sestrom Taliom.

Obje jednako uzbuđene, stupile smo u veliku školu. Ušla sam u razred. Iznenađena dobrodošlicom učenika, sjela sam u klupu. Učiteljica me stavila da sjedim s Leonom, najboljom plivačicom koju poznajem. Leona me je upoznala s cijelim razredom. Ubrzo smo Leona, Emilia, Nesa i ja postale nerazdvojne najbolje prijateljice.

Vrijeme je proletjelo, a ja sam već u petom razredu. Prošla je godina dana od preseljenja, a svega se sjećam kao da je bilo jučer.

Sada mi je drago što sam došla, iako mi je bilo jako teško ostaviti stare prijatelje s kojima sam provela vrtićke i školske dane. Mislila sam da nikada neću pronaći takve prijatelje, ali moja nova škola daleko je nadmašila moja očekivanja. Bila sam i ostala zadivljena učiteljicom, nastavnicima i školom.

Svaki novi dan u Osnovnoj školi Sračinec za mene je radost u društvu novih prijatelja.

Hannah Stephanie Bradbury, 5. B razred

Mentor: Anita Prester

 

Moglo bi vam se svidjeti...