U našoj je školi u tjednu od 23.10.-27.10.2023. proveden projekt Financijski izazov – Štednja novca. Projekt su proveli učitelji matematike na satovima matematike s ciljem istraživanja procesa proizvodnje dobara, pružanja usluga i gospodarske djelatnosti u zajednici, prepoznavanja osnovnih tržišnih odnosa/procesa razmjene, te prepoznavanja uloge novca u osobnom i obiteljskom životu učenika.

Učenici su nakon kratkog predavanja učitelja rješavali zadatke povezane uz štednju novca. Uključeni su bili učenici 6., 7. i 8. razreda s posebnim zadacima te su radili matematiku na drugačiji način. Učenici će ubuduće lakše objasniti način oblikovanja cijene, razumjeti važnost komunikacije s tržištem, uočavati medijsko oglašavanje u svojoj sredini, istražiti mogućnosti prodaje, te su produbili svoje matematičke spoznaje o financijama, štednji i organizaciji novca. Na Međunarodni dan štednje, u holu škole, te u učionicama matematike bili su izloženi radovi učenika koji su proizašli iz ovog projekta.

Voditeljica projekta: učiteljica matematike Sunčica Kelemenić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support