Projekti

Etnografska grupa naše škole

Etnografska grupa u našoj školi postoji već drugu godinu. Vodi je učiteljica povijesti Margareta Skuhala Juričić. Grupa se bavi narodnim običajima i kulturom, članovi uče nešto novo, istražuju, rade plakate…

Prošle školske godine proučavali smo običaje vezane uz dane kruha i tradicijsku prehranu našeg kraja, pripremili smo i radionicu za prve razrede u kojoj smo ih upoznali s tradicijskim igračkama Hrvatskog zagorja. Također smo proučili običaje vezane uz fašnik i korizmu te napravili plakat za Uskrs. Posjetili smo udrugu Preslica u Sračincu, koja promiče čuvanje tradicije u selu. Ondje su nam ponešto ispričali o tradicionalnim običajima.

Ove smo se školske godine bavili jesenskim narodnim običajima, čitali hrvatske legende, a u prosincu izrađivali tradicijski božićni nakit.

Etnografska grupa vrlo je zanimljiva, kao i teme kojima se bavimo. Uvijek radimo nešto novo i uz to se vrlo dobro zabavljamo.

Anja Cafuk, 8. c

Mentor: Margareta Skuhala Juričić

 

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support