Aktivnosti

Učenje vještina za svakodnevni život

Domaćinstvo je izvannastavna aktivnost koja je započela s radom prošle školske godine za učenike razredne nastave. Tu izvannastavnu aktivnost trenutno polazi devetnaestero učenika (od 2. do 4. razreda). Želja nam je da učenici svladaju vještine koje će im trebati u svakodnevnom životu.

domacinstvo04
Sretni smo jer sve što radimo napravimo svojim rukama

Unutar tog predmeta djeca nauče mnogo korisnih stvari – o bontonu za stolom, pravilno postavljanje stola, kako složiti ubruse, prišiti gumbiće, izrađivati ukrase, kuhati i peći kao i mnogo drugih korisnih stvari. Ono što je djeci zanimljivo jest i činjenica da su sve to uspjeli napraviti sami, svojim ručicama, i da zapravo ništa nije teško. Bez imalo muke, a uz samo malo truda, zajedničkim snagama postižemo puno toga i od malih se nogu učimo osnovama življenja.

Ivona Vrček: „Od početka trećeg razreda polazim Domaćinstvo gdje sam puno toga korisnoga naučila. ”

Magdalena Družinić: ” Od početka školske godine družim se na vrlo zabavnoj izvannastavnoj aktivnosti koja se zove Domaćinstvo. Tamo radimo vrlo zanimljive stvari, a neke su i teške kao kuhanje i pečenje kolača. Puno smo i šivali što je također bilo teško za naučiti. Šivali smo maske od starih majica, hlača… učili smo i postavljati stol. domacinstvo02Gotovo svi smo stavljali stolnjak na krivu stranu. Neke stvari pogriješimo, ali nas učiteljica ispravi i pokaže nam kako se ispravno radi. Na kraju smo ipak sretni i ponosni jer sve što radimo napravimo svojim rukama. “

Luka Vinceković: „Na Domaćinstvu smo šivali maske, čizmice. Pekli smo kiflice, suhe kolačiće, pizze. Super mi je bilo krojiti i šivati maske od starih majica i hlača. Želio bih da smo više u kuhinji.

Martina Hrastić

domacinstvo03 domacinstvo01

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support