Domaćinstvo je izvannastavna aktivnost u našoj školi. Unutar tog predmeta naučili smo puno korisnih stvari, npr. o bontonu za stolom, kako pravilno postaviti stol, kako se slažu salvete, zajednički smo napravili kolačiće za Dane kruha, naučili smo kako prišiti dugme, kako oguliti koru s voća i još mnoge druge korisne stvari. Iza nas je već desetak sati domaćinstva kojeg jednostavno obožavamo.

To je predmet iz kojeg nema ocjena i za koji nam ne trebaju nikakve knjige, a rezultati rada su vidljivi, a ponekad i vrlo ukusni. Sve nam je zanimljivo i sve to smo uspjeli sami svojim ručicama napraviti i naučili smo da zapravo ništa nije teško. Bez imalo muke, a uz samo malo truda, zajedničkim snagama postižemo puno toga i od malih nogu se učimo osnovama življenja. I ono što je najvažnije-na domaćinstvu sudjeluju svi jednako i nema podjele na muške i ženske poslove!

Napisala Tena Crnčec, 4. d razred

Mentor: Martina Hrastić, učiteljica

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support