Moj djed

Moj djed zove se Stanko. Ima 72 godine.
Ima zelene oči, sijedu kosu i pročelav je. Malo je debeljuškast jer voli jesti. Radio je na željezničkoj stanici, a sada je lovac. Kada pada kiša vozi me u školu i dolazi po mene. Redovito s njim idem u šumu, a poslije me vodi na sladoled. Baku i mene vodi u grad na sok. Najviše voli kad ga posjetim i kad spavam kod njega i bake.
Moj djed mene jako voli i ja njega i želim da uvijek ostane takav.

LUCIJA FLEGAR, 3. B

Mentorica: učiteljica Martina Sabljak

 

 

Moj djed

Moj djed se zove Marjan, ima 54 godine i živi sa mnom.

Lice mu je glatko, ruke su mu srednje veličine, a kad se najede, trbuh mu je kao balon. Voli se sa mnom igrati, pomagati mi oko zadaće i zajedno navijati za Hrvatsku kad je rukomet. Moj djed je super djed i najviše volim njegovu dobrotu.

Kod djeda mi se najviše sviđa njegova pikasta brada.

EVA FRIŠČIĆ, 3. B

Mentorica: učiteljica Martina Sabljak

Moj djed (opis lika)

Moj djed zove se Mijo. Jako je star. Ima sijedu kosu i znamenku na licu. Vrlo je visok. Voli nositi košulje i traperice. On je jako dobar, miran, veseo i voli pomagati drugima.

Djed mi je ispričao da kad je on bio dječak bilo je vrlo teško živjeti. Nije imao puno igračaka, ali su ih zato znali često napraviti sami. Ispričao mi je da su se voljeli igrati na livadi i usput su pasli krave.

Ja volim svog djeda jer me svugdje vozi. Volim s njim kopati u vrtu, pjevati i veseliti se.

David Martić, 3. A

Mentorica: učiteljica Đurđica Kovačić

 

 

Moj djed (opis lika)

Moj djed zove se Božidar. Ima sijedu kosu i visok je. Nosi naočale s crnim okvirima, a kad je sunčano stakla naočala potamne pa izgledaju kao sunčane naočale. On je dobar i voli pomagati ljudima oko sebe. Povremeno ide u lov, a nekad je imao i svoje lovačke pse.

Djed mi je ispričao da je kao dječak polazio nastavu u današnjoj zgradi Općine i to samo prva dva razreda. Išao je s kravama na ispašu, a one su bile tako pitome da su oni mogli igrati nogomet na livadi, a krave ne bi nikud otišle. Iz šume su nosili kući nacijepana drva, a po brašno su išli na mlin koji je bio na Dravi.

S njim volim gledati ptice i šaliti se. Jako volim svog djeda.

Dora Martinec, 3. a

Mentorica: učiteljica Đurđica Kovačić

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support