23. rujna 2021. u „Velikoj grabi“ u Sračincu, nasuprot Domu kulture, s početkom u 18 sati održala se dječja priredba povodom „Dječjeg dana“ u Sračincu. Učenica Hana Bukal iz 7. razreda OŠ Sračinec bila je voditeljica ove priredbe i na početku je sama na njemačkom jeziku otpjevala pjesmu „Seite an Seite“. Nakon nje nastupala su djeca iz dječjeg vrtića Bambi iz Sračinca koja su otpjevala i otplesala „Miš mi je polje popasel“, „Mlin na vodi“, „Ide vlak teretnjak“, „Ja posijah repu“ i „Šećem, šećem, Drotičko“. Učenici 3. c razreda Područne škole Svibovec Podravski izveli su recitaciju „Moja obitelj“ i šalu „Šifra“, učenici 2. c razreda izveli su recitaciju „Baka i djed“,  a najstariji učenici iz Područne škole Svibovec Podravski iz 4. c razreda izveli su igrokaz „Čudesno za magično“. Nakon tih izvedbi došli su na red učenici OŠ Sračinec. Učenici 2. b i 2. d razreda izveli su ples „Kiki dance“, a na kraju pjesme učitelj iz glazbenog je pubilci bacio Kiki bombone.
3. d razred izveo je igrokaz „Nevidljivo, vidljivo“. Učenica Tia Mesek (iz 7. b) izrecitirala je svoju pjesmu „Ljubaf“, pjesmu koja je  sudjelovala na Dječjem recitalu kajkavske poezije u Krapini i izabrana kao najbolja u konkurenciji između 357 pjesama. Tia je nakon toga na gitari odsvirala pjesmu „Dear Happy“. Naravno da ni jedan nastup ne bi prošao bez našeg školskog zbora koji je u samo 2 tjedno pripremio tri pjesme. Otpjevali su „Moja diridika“, „Sračinec moj“ i „Lepe ti je Zagorje zelene“. Osim izvođača, ovu priredbu su svojim radom pripremili i mnogi učitelji OŠ Sračinec: spomenimo još samo učiteljicu Mirelu Briševac koja je organizacijski pripremala ovu priredbu (pripremila konferansu tj. tekst za voditeljicu), učitelja Nenada Teslu koji je bio zadužen za razglas i „tehnički“ dio, a bilo je i učenika koji su pomagali u izvođenju priredbe poput učenika Petra Flajšmana iz 8. b.

Na kraju priredbe nazočnima se obratio naš načelnik Božidar Novoselec koji je u ime svih zahvalio izvođačima na lijepoj priredbi.

U ovim danima Općine Sračinec biti će još zanimljivih događanja, pa vas srdačno pozivamo da ih posjetite.

Napisala i fotografirala: Helena Lorela Bunić 8.c

Mentor: učitelj Krešimir Hublin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support