23. rujna 2021. u „Velikoj grabi“ u Sračincu, nasuprot Domu kulture, s početkom u 18 sati održala se dječja priredba povodom „Dječjeg dana“ u Sračincu. Učenica Hana Bukal iz 7. razreda OŠ Sračinec bila je voditeljica ove priredbe i na početku je sama na njemačkom jeziku otpjevala pjesmu „Seite an Seite“. Nakon nje nastupala su djeca iz dječjeg vrtića Bambi iz Sračinca koja su otpjevala i otplesala „Miš mi je polje popasel“, „Mlin na vodi“, „Ide vlak teretnjak“, „Ja posijah repu“ i „Šećem, šećem, Drotičko“. Učenici 3. c razreda Područne škole Svibovec Podravski izveli su recitaciju „Moja obitelj“ i šalu „Šifra“, učenici 2. c razreda izveli su recitaciju „Baka i djed“,  a najstariji učenici iz Područne škole Svibovec Podravski iz 4. c razreda izveli su igrokaz „Čudesno za magično“. Nakon tih izvedbi došli su na red učenici OŠ Sračinec. Učenici 2. b i 2. d razreda izveli su ples „Kiki dance“, a na kraju pjesme učitelj iz glazbenog je pubilci bacio Kiki bombone.
3. d razred izveo je igrokaz „Nevidljivo, vidljivo“. Učenica Tia Mesek (iz 7. b) izrecitirala je svoju pjesmu „Ljubaf“, pjesmu koja je  sudjelovala na Dječjem recitalu kajkavske poezije u Krapini i izabrana kao najbolja u konkurenciji između 357 pjesama. Tia je nakon toga na gitari odsvirala pjesmu „Dear Happy“. Naravno da ni jedan nastup ne bi prošao bez našeg školskog zbora koji je u samo 2 tjedno pripremio tri pjesme. Otpjevali su „Moja diridika“, „Sračinec moj“ i „Lepe ti je Zagorje zelene“. Osim izvođača, ovu priredbu su svojim radom pripremili i mnogi učitelji OŠ Sračinec: spomenimo još samo učiteljicu Mirelu Briševac koja je organizacijski pripremala ovu priredbu (pripremila konferansu tj. tekst za voditeljicu), učitelja Nenada Teslu koji je bio zadužen za razglas i „tehnički“ dio, a bilo je i učenika koji su pomagali u izvođenju priredbe poput učenika Petra Flajšmana iz 8. b.

Na kraju priredbe nazočnima se obratio naš načelnik Božidar Novoselec koji je u ime svih zahvalio izvođačima na lijepoj priredbi.

U ovim danima Općine Sračinec biti će još zanimljivih događanja, pa vas srdačno pozivamo da ih posjetite.

Napisala i fotografirala: Helena Lorela Bunić 8.c

Mentor: učitelj Krešimir Hublin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...