Portreti

Die immer Lacht

I ove smo godine sudjelovali na 5. amaterskom filmskom festivalu PAFF (Petrijanec Amateur Film Festival) čiji je domaćin Osnovna škola Petrijanec, a osmislila ga je i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak.

Cilj je festivala promocija njemačkog jezika i kulture, stoga su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

Festival je i ove, kao i prošle, godine imao ne samo revijalni već i edukativni karakter. U petak 27. listopada u OŠ Petrijanec održala se radionica za učitelje, a u subotu 28. listopada za učenike. Učenici su sudjelovali na izložbi starih plakata hrvatskih filmova i uživali u besplatnoj projekciji filma „Tajna starog tavana“ u kinu Gaj.

Drugi dan festivala, u subotu 28. listopada, nakon radionica za učenike koje je vodio robotičar Valentino Jovan, učenici su posjetili 1. školsku televiziju na Elektrostrojarskoj školi i upoznali se s njezinim radom. Projekcije svojih filmova koje su snimali tijekom prošle školske godine bile su prikazane u kinu Gaj.

Ove godine je na festivalu prisustvovalo ukupno 11 škola iz Varaždinske županije i tri škole iz grada Zagreba. To su uz domaćine OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 4. OŠ Varaždin, 6. OŠ Varaždin, OŠ Sračinec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica, OŠ Kajzerica.

Našu školu je predstavljala Maja Benić, učenica 8. c razreda koja je uz Luciju Herceg snimila izuzetno zanimljiv film. Na samom festivalu, našu Maju je pratila Jana Jambriško, učenica 8. b razreda. Iako je Maja oko filma sve uspješno sama rješavala, na raspolaganju joj je bila mentorica Petra Stojko.

Radujemo se novim zanimljivim filmovima te novom PAFF-u slijedeće godine.

Maja Benić, 8. c

Mentor: Petra Stojko, učiteljica

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support