Tekst pripremila: Petra Gregur, učiteljica razredne nastave

U srijedu, 24.2.2021. učenici 4. a razreda obilježili su Dan ružičastih majica ili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Tom prigodom obukli su ružičaste majice i poslali jasnu poruku – STOP nasilju među djecom!

Kroz raznolike aktivnosti na Satu razrednika osvijestili su da je bilo kakav oblik nasilja neprihvatljiv te da nitko ne zaslužuje trpjeti nasilje. Oni hrabriji progovorili su o vlastitom iskustvu i kako su se osjećali kada su bili žrtve nekog od oblika nasilja.

Zaključili su da se nasilje može spriječiti tako da svatko krene od sebe – da bude tolerantan prema drugima, da prihvaća različitosti drugih te da se u svojim postupcima vodi mišlju da sva djeca zaslužuju sretno djetinjstvo.

Na kraju su od papira izradili ružičastu majicu s porukama kako i zašto zaustaviti nasilje.

Neki od zaključaka učenika su sljedeći.

Želim zaustaviti vršnjačko nasilje jer želim pomoći svojim prijateljima i onima koji trpe vršnjačko nasilje i zato što želim da se svi dobro slažemo. E.S.

Želim zaustaviti vršnjačko nasilje jer nasilje nije RJEŠENJE! F.C.

Želim zaustaviti vršnjačko nasilje jer se puno djece zbog toga osjeća tužno. Da nema nasilja svi bi bili sretni. G.Š.

Nasilje mogu spriječiti tako da budem prijatelj svima i da kad vidim neko nasilje da odmah djelujem i pozovem odraslu osobu. S.R.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support