Događanja

Dan građanskog odgoja i obrazovanja u OŠ Sračinec uz Svjetski dan zdravlja: projekt „Trči, skoči, u pijesak se smoči“

Danas, 8. travnja 2024., obilježavamo Dan građanskog odgoja i obrazovanja u našoj školi, a u sklopu toga, posebno se nadovezujemo na Svjetski dan zdravlja kroz naš projekt naziva „Trči, skoči, u pijesak se smoči“. Ovaj dan nije samo običan dan u školi, već je prilika za promicanje zdravog načina života kroz sport, tjelesnu aktivnost i druženje.

Aktivnosti su prilagođene različitim uzrastima kako bismo svakom učeniku omogućili sudjelovanje i uživanje u programu.

Učenici prvog i drugog razreda su dan započeli na prostoru vanjske učionice gdje ih je dočekala psihologinja koja ih je vodila kroz radionicu pod nazivom „Sport nam nosi fizičko i mentalno zdravlje“. Uz podršku učitelja, učenici su imali priliku istražiti važnost tjelesne aktivnosti te su kroz igru, trčanje i skakanje naučili o koristima aktivnog načina života.

Treći i četvrti razredi su svoj dio dana proveli unutar učionica gdje su imali priliku slušati izlaganja svojih kolega iz četvrtih razreda. Nakon toga, svi su se zajedno uputili vani gdje su se uz pomoć svojih učitelja družili i uživali na otvorenom.

Učenici petih i šestih razreda su nakon užine otišli u školsku dvoranu gdje su imali priliku sudjelovati u radionici koju je vodila naša pedagoginja Melita Jeremić. Nakon toga, prepuni novih saznanja i energije, izašli su na dvorište gdje su se okupili oko pješčanika i staze za skakanje u dalj.

Sedmi i osmi razredi su također nakon užine otišli vani, gdje su se okupili na rukometnom igralištu. Posebno iznenađenje za njih je bila posjeta sportaša-atletičara koji su s njima podijelili svoje priče o treninzima, uspjesima i izazovima u sportu. Radionicu je vodio naš učitelj Damir Fotak.

Nakon svega, uslijedio je program povodom otvaranja sportskog terena tj. staze za skok u dalj:

  • Zbor je otpjevao našu školsku himnu “Sračinec, Sračinec moj”.
  • Ravnateljica je održala govor o projektu, a učiteljica Margareta Skuhala Juričić je svečano otvorila stazu.
  • U podne smo podijelili svim učenicima jabuke kao simbol zdravlja.
  • Povijesna grupa pripremila je plakate koje smo proučavali.
  • Na kraju smo se svi zajedno fotografirali kako bismo sačuvali uspomenu na ovaj poseban dan.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta te se veselimo budućim aktivnostima koje će promicati zdravlje i tjelesnu aktivnost među našim učenicima.

Tekst i fotografije pripremili: Elizabeta Balentović (5.c), David Liber (5.a)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support