Vau vau! Ja sam pas Arči. Velik sam. Imam crnu, bijelu, gustu dlaku koja mi pokriva oči. Rep mi je kratak. Moje oči su toliko velike da moj vlasnik uvijek zakasni na posao jer me mazi. Kada se igram smetaju mi moje velike mekane uši. Živim u kuži mog gospodara. Volim jesti: kosti, juhe, meso, pseće krekere, rižu, a ponekad čak i kekse za ljude. Zbog toga sam debeo. Čudan sam jer volim mačke i s njima se igram lovača. Volim djecu. Ona me maze. Imam malu lopticu s kojom se moj vlasnik i ja igramo. Druge godine idem s gospodarom na more. Ne volim kad sam u kazni. Ja služim za lov. Prema mom vlasniku se ponašam pažljivo i zaigrano. Volim gristi papuče. Moj vlasnik me voli, pazi i mazi. Lijepo je biti pas ali i teško. Želim da udomimo još jednog psa ili još nekog ljubimca. Volim mog vlasnik i on mene također. Vau! Vau!

Ema Plantak, 3. b

 

 

Ja sam hrčak Luna. Imam svijetlo smeđu dlaku. Mala sam i imam sićušne nožice. Imam male uši i rozi nos. Brža sam od mačaka. Volim jesti sjemenke i krekere. Igram se u mojoj loptici. Nikad ne grizem. Moj vlasnik Ivan ima mene i još jednu mačku Elu. Ela me pokušava uloviti, ali ne može. Volim se igrati s ostalim hrčcima. Imam veliku kućicu s puno cijevi. Moj vlasnik Ivan me voli maziti. Zato sam ja jako dobra prema njemu i on prema meni.

Lea Jus, 3. b

 

 

Ja sam malen psić. Zovem se Lina. Imam malenu glavu. Dlaka mi je jako mekana, čista i crne je boje. Uši su mi premekane. Imam smeđe oči kojima gledam druge pse. Noge su mi kratke. Vrat mi je kratak. Imam kratak repić kojim mašem kada sam radosna. Volim jesti: krekere, kosti, konzerve i pseće poslastice. Jako volim piti vodu i mlijeko. Volim se igrati sa svojom lopticom, s mačićima i mojom vlasnicom. Živim u svojoj kućici. Volim s vlasnicom ići u šetnju. Ona me voli čuvati i maziti. Lajem na druge pse, a prema ljudima se ponašam jako drago i milo. Vlasnica se prema meni ponaša jako dobro, a ponekad viče na mene jer joj grizem cipele.

Tamara Fotez, 3. b

 

 

Ja sam psić Lina. Imam bijelu mekanu dlaku i malene noge. Rep mi je malen i kovrčav. Oči su mi plave i bistre. Volim jesti pseće krekere i kosti koje mi daje vlasnik. Igram se s vunom i lopticom. Volim se igrati s djecom koja me maze, češljaju i kupaju. Kada sam kotila male psiće jako su ih lijepo i dobro pazili, čuvali, hranili i pomagali mi oko njih. Lijepo su nas smjestili u kuću i napravili nam udobne krevete. Svaki dan nam stave čistu i bistru vodu, krekere i kosti. Meni je vlasnik jako dobar jer me svaki dan vodi u šetnju k drugim psima. Ja sam dobra prema njemu jer je drag, nježan i sve mi da što hoću. Kada je hladno me ugrije s psićima kod vatre i da mi dekicu da mi ne bi bilo hladno. Volim ga lizati.

Laura Božić, 3. b

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support