Dana 23.11.2023., na sam Međunarodni humanitarni dan učenici, djelatnici i roditelji Osnovne škole Sračinec posjetili su Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec. Tom prilikom donirali su hranu, igračke i ostale potrepštine koje su u školi marljivo sakupljali prethodnih desetak dana.

Predstavnici skloništa, vrlo zahvalni za sve donacije, primili su nas zaista srdačno i prijateljski. Proveli su nas skloništem, pokazali mnoštvo psa o kojima brinu te nam objasnili kako izgleda njihov prosječni dan. Upoznali su nas s teškoćama na koje nailaze, ali i podijelili s nama neke lijepe i tople priče oko udomljavanja pasa.

Najveći dojam na naše učenike ostavila je igra i maženje sa štencima, starim svega nekoliko tjedana.

Naši učenici iz skloništa otišli su pod velikim dojmom – tužni jer su vidjeli koliko je pasa napušteno, ali i sretni te ponosni što su svojim doprinosom učinili život tih životinja barem malo ljepšim i lakšim.

I ostali učenici, osim svojim donacijama, pridružili su se obilježavanju ove akcije. Na nastavi likovne kulture, pod mentorstvom učiteljice Dore Bakek, učenici osmih razreda izrađivali su plakate na temu zaštite i udomljavanja životinja. Plakati ne samo da krase školske panoe, nego su poslani i Azilu Prijatelji kako bi im služili za promociju i pomoć oko udomljavanja.

Nesebično pružajući pomoć i podršku onima kojima je potrebna, učenici su stekli životno iskustvo koje će ih i dalje poticati na empatiju, altruizam i humanost.

Dora Bakek, učiteljica likovne kulture

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Moglo bi vam se svidjeti...

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support