Čitanje je kao gledanje filma – samo na drukčiji način

Dolaskom u 5. razred dobili smo i puno novih učitelja i učiteljica. Jedan od nama najzabavnijih i najsmješnijih je Milorad Kućar, učitelj hrvatskoga jezika. Smislili smo nekoliko pitanja na koje je učitelj Kućar odgovorio zanimljivim odgovorima. Saznali smo koja mu je najdraža knjiga, kojim sportom se bavio u mladosti, što radi u slobodno vrijeme i još puno toga.

Kakve knjige čitate?

„Znanstvenu fantastiku i pjesme nekada, a danas romane u kojima se miješaju zbilja i fikcija, tj. gdje stvarnost izgleda nemoguće. ”

Koja Vam je omiljena knjiga?

Milorad 1
Milorad Kućar, učitelj hrvatskoga jezika

„Uh, moram ih reći više: „Snijeg”, O. Pamuk; „Snjegović”, J. Nesbo; od hrvatskih pisaca neka djela Zorana Ferića i Miljenka Jergovića, pjesme Borisa Marune, Matoševi soneti … lista zapravo nema kraja, što mi je neobično drago. Volim čitati „za svoju dušu”, što i vama preporučujem. Čitanje je kao gledanje filma – samo na drukčiji način. A koja knjiga je „prava”, s vremenom ćete otkriti i sami. ”

Koja Vam je omiljena učiteljica na školi?

„Nisam više đak, pa na to pitanje ne mogu odgovoriti. ”

Volite li gledati TV?

„Volim, ali ne znam zašto …”

Koja Vam je omiljena hrana?

„Bez mesa teško mogu biti sit, pa ću spomenuti ono meni najfinije: vrhnje, kolači, voće …”

Koje Vam je omiljeno piće?

„Kava i cola, ali i sve što gasi žeđ …”

Koji Vam je najdraži sport?

„Nogomet uvijek, a nekada je to bio i tenis.”

Jeste li u mladosti trenirali neki sport?

„Trenirao sam nogomet, amaterski i mladenački. Bila su to lijepa vremena – kao klinac upoznao sam cijelu okolicu Varaždina, pa i šire. Tada sam nosio naočale pa, ako sam bio kod svog gola, protivnički gol na suprotnoj strani bio mi je sav u nekakvoj magli… Zato sam igrao samo kao napadač ☺”

Volite li pjevati?

„Budimo realni – talenta za to nemam, ali zato volim čuti dobru pjesmu i dobar glas. Ponekad volim zapjevati – za razliku od onih koji to moraju slušati ☺”

Nino Kerežija, 6. a

Mentor: Martina Marčec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.