Tenisice učenika 3.b razreda pričaju…

Kratke priče koje pričaju tenisice učenika 3.b razreda.
Uvod u film “Djeca raja”

 

Jedan dan u životu mojih tenisica

 

Mi smo Emine tenisice. Bijele smo i čiste. Kada se ona sprema za školu mi se skrivamo u bijeloj kutiji jer ne želimo da nas opet uprlja. Kada nas ipak obuče spremamo se za avanturu i krećemo u auto. Mrzimo onaj glupi ormarić u kojemu je mračno. Budući da nas vodi u shopping sve joj oprostimo.

 

Mi smo tenisice Laure Plantak. Volimo da nas nosi i volimo ići s njom u shopping. Ne volimo kad ide bez nas jer bi mogla kupiti neke druge i ne volimo da nas ne nosi. Laurina mama nas obožava jer nas je ona kupila.

 

Mi smo Dinijeve tenisice. Mi smo Gazelle i Dino nas svuda vodi. Mi tako mislimo iako nas zapravo vodi Dinijev tata, a ne Dino. Najsretnije smo kad nas vodi u školu, a tužne kad slučajno nama zagazi u blato. Sada je kupio nove tenisice ali ih ne nosi jer smo mi ljepše.

 

Ja sam Leina tenisica. Imam sestru tenisicu i iste smo. Jako volimo Leu. Lea ja dobila čizmice i sad nosi njih, a ne nas. Jedva čekamo da završi zima da nas nazad obuje. Jako nam nedostaju Leine nožice. Ona želi nositi i druge tenisice pa se ljutimo, no, nema veze, svejedno ćemo je uvijek voljeti.

 

Mi smo Sarine tenisice. Želimo da nas obuje u grad da nas vide druge cipele. Mi smo visoke starke sa šljokicama i svi nam se dive. Ovih dana nas ne nosi jer smo joj velike. Nadamo se da će nas što prije obuti.

 

Mentorica: učiteljica Mihaela Novak