MOJA OBITELJ IZ MAŠTE

MOJA OBITELJ IZ MAŠTE

Ja sam Teo Levanić i imam 34 godine.

Imam ženu i dvoje djece, Karla i Svena. Mi smo jedna vesela obitelj. Volim kad je sve uredno u mom uredu u mojoj tvrtci gdje i radim. Žena mi je šefica jednog jako poznatog restorana u Zagrebu. Sven ima 12 godina, a Karlo 5 godina. Sven ide u 5. razred, a Karlo još ne ide u školu. Sven je u 5. razredu malo popustio ali će to popraviti. Jedva čekam da dođem kući da se naručam jer moja žena jako fino kuha. Dođem kući oko pola 15, naručam se i moja djeca i ja odmah se idemo igrati.

I to je moja vesela obitelj.

TEO LEVANIĆ, 4. B.

Mentorica: Martina Sabljak, učiteljica


MOJ DOM

(stvaralačko pisanje)

Ja živim u kući.

Izvana je crvena, a kada uđem u kuću dolazim u hodnik gdje skidamo cipele i jakne. Lijevo je kupaonica u kojoj obavljamo osnovnu higijenu. Također tamo je mamina i tatina soba, a s druge strane bratova soba. Kada se vratim u hodnik vidim stepenice, popnem se gore i tamo je moja soba u kojoj je krevet, radni stol i ormar. Desno od hodnika je dnevna soba u kojoj je stol, jako udoban kauč, televizor i klavir. Pored dnevne sobe je kuhinja gdje mama radi ukusna jela, a lijevo je terasa sa ležaljkama, stolom, stolcima i jacuzzijem.

U toj velikoj kući živimo brat, sestra, tata, mama i ja. Najviše volim dnevnu sobu jer se tamo igram sa sestrom i bratom.

TENA SOKOL, 4. b

Mentorica: Martina Sabljak, učiteljica


MOJA OBITELJ IZ MAŠTE

Moja obitelj nije velika ali u njoj uvijek ima veselja.

Obitelj čine moje dvije kćeri i moj muž. Živimo na selu malo dalje od grada Varaždina. Imamo psa i papigu kao kućne ljubimce. Po zanimanju sam veterinarka, a moj muž je učitelj. Kad dođem kući s posla napravim ručak, malo se odmorim pa se brinem o djeci i s njima se igram. Nekada se dugo znamo igrati, a nekada malo manje. Često se igramo lovice i skrivača. Moja djeca još ne idu u školu ali u vrtiću ih stalno hvale.

Ponekad me djeca pa čak i muž razljute i ponekad smo svi tužni ali ipak jako volim svoju obitelj.

LAURA HUBLIN, 4. B

Mentorica: Martina Sabljak, učiteljica